Bij Kaasbar Amsterdam rollen de kazen voorbij op een loopband

Een tijdje terug las je al op bySam over de opening van Kaasbar Amsterdam.

Sowieso is een bar met kaas in de hoofdrol al briljant en deze kaasbar stond daarom al dik bovenaan mijn to do lijstje. En nu is Kaasbar Amsterdam eindelijk open op de Ferdinand Bolstraat in de Pijp. En er is nog meer nieuws, want bij Kaasbar Amsterdam komen de kazen wel op een hele bijzondere manier naar je toe. Ze rollen namelijk voorbij op een lopende band. Ja zoals sushi op een sushiband, rollen de kazen onder een stolp voor je langs. Hoe tof is dat!

Kaasbar Amsterdam De Pijp

Hollandse kazen op het menu

De breinen achter Kaasbar Amsterdam zijn Thierry Westland, Hademar Veldhuisen en Mark Noë. Westland en Noë komen beiden uit een familie waar ze met kaas werken. Dus kaas stroomt als het ware door hun aderen, een kaasbar in Amsterdam opzetten was dan eigenlijk ook niet meer dan logisch. Wel eentje waar je alleen maar Hollandse kazen kunt eten. “We kiezen er specifiek voor om puur Nederlandse kazen te presenteren”, aldus Mark Noë. “Enerzijds omdat we het belangrijk vinden om met lokaal product te werken, maar vooral ook omdat er in Nederland zo vreselijk veel mooie en bij het publiek vaak onbekende kazen worden geproduceerd. Dat brede en diverse Nederlandse kaasaanbod willen wij in KAASBAR AMSTERDAM een podium geven.”

Kaasbar hotspot Amsterdam Zuid
Kaasbar kazen op lopende band Amsterdam

Ook charcuterie

Maar ook als je zin hebt in een vleesplankje zit je bij Kaasbar Amsterdam op je plek, want ze hebben ook een Hollandse charcuterieselectie. En om je keel te smeren hebben ze wijn, bier, fris en sterk. Alle dranken sluiten aan bij bepaalde kazen uit hun assortiment. Dus vooral even aan de bediening om advies vragen.

Noë: “We schenken naast wijnen, ook bieren die specifiek gepaird kunnen worden met bepaalde kazen en daar zitten zeer verrassende combinaties tussen. Die verrassing willen we op alle fronten terug laten komen, ook in de kaasselectie. De gepresenteerde kazen krijgen stuk voor stuk een aparte en lekkere pairing. Denk bijvoorbeeld aan een mooie zachte schapenkaas met popcorn, of een milde blauwe kaas met dadel en sprinkhaan. Deze pairings zijn bedacht samen met chefkok Thijs Bierlaagh.” Ok, dat is zeker spannend! Op 26 februari schuif ik aan bij Kaasbar Amsterdam. Dus wordt vervolgd!

Kaasbar Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 10
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Borrel | diner

Meer weten over deze nieuwe kaasbar? Bekijk hun Facebookpagina of Instagrampagina.

Openingstijden Kaasbar Amsterdam:
Maandag tot en met vrijdag van 15.00 uur tot 23.00 uur
Zaterdag en zondag van 15.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”260″]

Ook leuk om te lezen:

Tags: Kaasbar Amsterdam opent binnenkort op de Ferdinand Bolstraat in de Pijp | eerste kaasbar van Amsterdam | bar waar je kazen kunt eten | beste borrelplekken Amsterdam | Taart van mijn Tante sluit na 30 jaar en daarvoor in de plaats krijgen we een kaasbar | Kaasbar Amsterdam opent binnenkort in de Pijp

Translate»
Lees vorig bericht:
Druis Amsterdam restaurant bar Bilderdijkstraat Oud-West terras
Druis nieuwe spot in het Bilderdijkpark in Amsterdam Oud-West

Druis Amsterdam maakt hangen in het Bilderdijkpark wel heel erg fijn. Lees verder

Sluiten