Restaurants transformeren tot culinaire pop-up shops. Dit zijn ze op een rij.

Het ziet ernaar uit dat de restaurants en bars voorlopig nog even hun deuren dicht moeten houden.

In plaats er met de pakken neer te gaan zitten gaan horecaondernemers juist op zoek naar creatieve manieren om toch wat omzet te maken en deze feestperiode toch nog een beetje feestelijkheid te geven. Ik zie de tofste en coolste pop-ups opdoemen. Van chique deli’s bomvol met huisgemaakte heerlijkheden van de sterrenchef en een wijjnwinkel pop-up in het Felix Meritis tot aan een heus museum met pre-Corona restaurant set up. Ik heb ze hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je ze een bezoek kunt brengen.

Freddy’s Winter Deli

Freddy’s Winter Deli is zojuist geopend in Hotel l’Europe. Sterrenchef Bas van Kranen en het team van restaurant Bord’Eau hebben Freddy’s Bar getransformeerd tot een magische shop waar je delicatessen voor thuis en cadeaus voor de feestdagen kunt shoppen. Maar ook voor hapjes, broodjes en koffie to go of verrassings- en borrelboxen, bijzondere gerechten en dranken voor thuis zit je hier goed. Vergeet niet ook een kijkje te nemen in ’t Kersthuys’ waar je kunt snuffelen tussen de boeken en luxueuze geschenken in de sfeervolle winkels van MENDO, The Wunderkammer en Le Spa by Skins Institute.

4850 Deli

Scoop alert! Ik was net bij 4850 om nog even de laatste chicken burgers weg te grissen voordat ze de burgers uit het assortiment halen en chef Tùbo vertelde dat ze vanaf volgende week hun zaak omgooien tot een deli. Hij had nog geen naam voor deze nieuwe 4850 deli pop-up, maar hij kon me wel vertellen dat er heel erg te gekke dingen gaan komen die je mee kunt nemen om onderweg te smikkelen of thuis trots in je keukenkast kunt plaatsen. Dat wordt te gek! Hou dus vooral hun website en socials in de gaten voor wat er in hun deli gaat komen.

Lafors delicatessen en wijnwinkel

Deze tip kreeg ik van een lezeres: een nieuwe pop-up shop op de Bosboom Toussaintstraat dat maar liefst 220m2 beslaat. Al die vierkante meters zijn volgestouwd met prachtige wijnen van Anfors Imperial en delicatessen bereid door de chefs van Lastage en Lazuur. Kaasje erbij? Die hebben ze ook! Die zijn van Bourgondisch Lifestyle.

Entrepot Winkel

Entrepot Winkel, de winkel van restaurant Entrepot, is opgetuigd tijdens de coronacrisis en wordt nu een permanente winkel. Dus eigenlijk juist pop-up af, maar toch vind ik dat deze winkel waar je zuurdesem broden, spelt en zaden broden, wijnen van Bolomey wijnimport en koffie om mee te nemen kunt kopen een plek verdient in deze lijst. Ze waren immers een van de eersten die met een winkel kwamen in coronatijd.

Entrepot Winkel is iedere dag van de week behalve op dinsdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur. Wil je er zeker van zijn dat je een brood kunt scoren, bestel dan even online.

Felix pop-up wine shop

Saskia Smeenk is het type sommelier waar je met open mond zit te luisteren naar haar verhalen over de wijnen. Naast dat deze wijnenthousiast veel over wijnen weet, weet ze ook bizar veel over sake’s. En nu heeft de sommelier van Restaurant Felix een pop-up wine shop van 19 tot en met 24 december (van 13.00 uur tot 17.00 uur) in Felix Meritis. Alle hun fantastische wijnen worden voor inkoopprijs + €10 verkocht, dus mis het niet! Als je nog op zoek bent naar te gekke wijntjes voor het (Kerst)diner weet je waar je moet zijn.

Museum Remouillage

Ik moet altijd een beetje grinniken om de hilarische acties van chef en eigenaar Jonathan Sparber. Nu zijn restaurant Cafe Remouillage dicht moet in de strijd tegen hét virus heeft hij zijn zaak omgedoopt tot Cafe Knödel waar je echte Oostenrijkse knödels kunt scoren om mee te nemen. Ook kun je groentepakken bestellen en afhalen. En nu heeft hij er ook nog een ‘museum’ bij geopend. Pop langs bij zijn restaurant in de Rivierenbuurt en je kunt zijn restaurantinrichting pre-1,5 meter-maatschappij aanschouwen. Donaties zijn welkom.

101 Gowrie shop

DIY pork baos, taarten, Alexs zijn fameuze broden, huisgemaakte hot sauce, homemade pickles, bloem om zelf thuis te bakken, 101 Gowrie tassen of t-shirts en meer koop je in de winkel van 101 Gowrie.

Épicerie – Auberge Jean & Marie

Auberge Jean & Marie is een beetje Frankrijk in Amsterdam. En nu hebben ze ook een épicerie waar je hun lekkers on the go kunt krijgen of waar je kunt inslaan om je keukenkastjes vol te stouwen met je feestdagen survivalspullen. Zo hebben ze huisgemaakte patés, salades, sauzen, kazen en natuurlijk hun fameuze Aubergeboter. Maar verder ook kazen van L’Amuse, fijne Vlaamse en Franse charcuterie, belegde broodjes, een wijnen uit hun collectie, maar ook een blikje mousse de canard, een potje moutarde de Meaux, olijfolie, confit de canard en meer.

Deli Bambino

Typische BAK/Bambinogerechten voor thuis, koffie to go of wijnen om deze gedeeltelijke lockdown wat draaglijker te maken koop je bij Deli Bambino.

Verdejo de Goudfazant

Hotel de Goudfazant heeft hun giga pand omgeturnd tot Verdejo de Goudfazant. Een supermarkt waar je helemaal los kunt gaan met (feestelijke)culinaire inkopen. Denk heerijk zuurdesembrood, patés, kazen, frozen pizza’s van Europizza, soeppakketten van Cafe Binnen Visser en nog veel meer lekkers.

Heb je ook een leuke tip voor een feestelijke pop-up waar ze culinaire traktaties verkopen? Stuur me jouw tip via info@bysam.nl en wie weet staat jouw tip er straks tussen.

Ook interessant

Foto: Marc Markstein

Pop-ups Amsterdam | nieuwste pop-ups in Amsterdam | restaurants transformeren tot pop-up shops en deli’s

Translate»
Lees vorig bericht:
Agnolotti recept Italiaanse deegkussentjes zelf maken
Agnolotti zijn Italiaanse pastakussentjes uit Piemonte en zo maak je ze

Haast iedere Italiaanse regio heeft wel haar eigen ravioli. Lees verder

Sluiten