Pop-up hit Sjefietshe krijgt permanent restaurant in de Pijp

Oh yes! Goed nieuws dus voor fans van pop-up sensatie Sjefietshe.

Een tijdje terug at ik bij een van mijn favoriete restaurants van Amsterdam: Jacobsz. Na het diner raakte ik aan de praat met eigenaar en chef Rick Swinkels en hij fluisterde mij toe dat Sjefietshe een permanente spot ging krijgen. Voor meer info verwees hij me naar Seger Abels, de oprichter van Sjefietshe. Toevallig zag ik Seger een paar dagen later dus ik trok hem gelijk aan zijn jasje. En hij vertelde me over zijn nieuwe cevichebar die hij in de Pijp gaat openen.

Sjefietshe cevichebar in de Pijp Amsterdam

Ik ontmoette Abels bij één van zijn Sjefietshe pop-ups, destijds bij restaurant Jacobsz. Ik mocht proeven van de mooie rauwe vis creaties die hij samen met chef Rick had bedacht. Hij bleef hier en daar op poppen in Amsterdam en nu heeft hij dus een mooie locatie gevonden in de Amsterdamse Pijp om voorgoed, ok voor een hele lange tijd, Amsterdamse ceviche in het rond te schieten. Rick is het creatief brein en dat betekent dat we ons dus op kunnen maken voor heerlijke raw fish creaties. Mjam!

Cevichebar met terras

Terwijl Seger en ik pizza’tjes deelden bij nNea op de Bilderdijkstraat liet hij me wat renders zien van de nieuwe Sjefietshe op de Van Ostadestraat en wauwie die zien er veelbelovend uit. Cevichebar Sjefietshe krijgt een terras en dat is bijzonder fijn, want hoe chill is het om een beetje op ceviche te kauwen met de zon op je neus? Ja toch! Daarnaast krijgt het restaurant een te gekke bar, beetje retro en uberstylish. Verder gezellig wat tafeltjes en met de sfeer en look & feel zit het wel snor.

Ceviche op z’n Amsterdams

Voor wie Sjefietshe al een beetje kent weet dat ze niet pretenderen hét cevicherestaurant van Amsterdam te zijn waar je het authentieke Zuid-Amerikaanse kunt knabbelen. Nee het is ceviche met een Mokums tintje. Uiteraard herken je de Latijns-Amerikaanse smaken erin terug, maar het is hun ’take on’ ceviche. Verder eet je bij Sjefiethe ook andere visgerechten en kun je ook aan komen waaien voor een lekker biertje, een wijntje, huisgemaakte aperitiefjes en een flinke dosis gezelligheid. Aan de bar, op het terras of aan tafel.

Sjefietshe
Van Ostadestraat 1
Amsterdam Zuid | De Pijp
Drinks | diner | fijn terras

Openingstijden Sjefietshe:
Volgen snel

[mapsmarker marker=”145″]

Tags: cevichebar Amsterdam Zuid | cevichebar in de Pijp Amsterdam | Sjefietshe opent permanent restaurant in de Pijp Amsterdam | cevicherestaurant Amsterdam | nieuwe hotspot in de Pijp Amsterdam


Translate»
Lees vorig bericht:
Sydney Schutte vegetarisch menu
Dit wil je niet missen: limited veggie first menu bij Goldfinch Brasserie

Vanaf volgende week is het sexy veggie tijd bij Goldfinch Brasserie. Lees verder

Sluiten