Horeca om 22.00 uur dicht? Ga lunchen bij deze spots die (nu ook) een te gekke lunch hebben.

Nu restaurants, bars en cafés in het kader van de nieuwe coronamaatregelen om 22.00 uur dicht moeten maken we ons op voor pieken rondom het middaguur en lunch als hoofdmaal van de dag.

Vooral nu sommige topzaken nu ook in de middag opengaan of hun middagmaal extra boozy maken. Hieronder een paar tips waar (laat)lunchen altijd al een feest was of waar we nu ook kunnen terecht kunnen in de middag.

Sjefietshe

Sjefietshe is één van mijn favo go to spots als ik no nonsense een vorkje wil prikken in de avond en zeker weten goed wil eten. Als ik mezelf erop betrapte opeens einde ochtend opeens serieus trek te krijgen in hun killer ceviche of hun briljant lekkere hotdoctopus was het altijd jammer bummer en wachten tot de avond, maar nu niet meer. Want Sjefietshe gaat nu tijdelijk van vrijdag tot en met zondag om 12.00 uur al open om hun gruwelijk fijne lekkernijen uit de keuken te knallen. En hou ook hun socials en website in de gaten, want Sjefietshe gaat de zondag extra opleuken met Bloody Mary’s, Michelada’s en Clamachela’s. Uiteraard gepaard met een paar loeigoede Sunday Brunch gerechten.

Chocolate Afternoon Tea in the Waldorf

De Afternoon Tea’s in het Waldorf zijn legendarisch. Vorig jaar was ik zo ‘lucky’ dat ik de geheel in lentesfeer gehulde Afternoon Tea mocht bijwonen. Etagères gevuld met de meest prachtige eetbare kunstwerkjes volgden. De ene eetbare eye candy nog mooier en smakelijker dan de andere. En speciaal voor het najaar hebben ze een Chocolate Afternoon Tea. Ideaal voor chocoladefanaten. Meer zin in een alcoholische versnapering? Je kunt in plaats van thee ook kiezen voor de whisky touch waarbij je drie exclusieve whisky’s bij je chocolade bites krijgt of kies voor hun perfect passende cocktails.

De Chocolate Afternoon Tea wordt gereserveerd vanaf vrijdag 2 oktober tot 7 december op vrijdag van 15.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur in de Peacock Alley.

Bar Alt: boozy late lunch

Zondagmiddagen om naar uit te kijken: boozy late lunch bij Bar Alt. Denk de mooie gerechten van chef Thomas Kooijman en als je wilt je eigen fles wijn of biertjes op tafel (zonder kurkgeld!). Binnenwandelen kan tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Café Parlotte

Café Parlotte weet het ongedwongen Franse wijnbar sfeertje naar Amsterdam te brengen. De sfeer, de Franse klassieke gerechten, geweldige wijnen en het interieur, alles klopt. In het weekend kun je al vanaf 12.00 uur terecht bij Parlotte.

Restaurant Wils

Ook tijdens de lunch kun je bij restaurant Wils je laten trakteren op spannende gerechten van het vuur. Terwijl je zit te smullen van een driegangen lunch menu of all the way gaat en voor zes gangen gaat kun je de geheel open keuken in turen om de chefs aan het werk te zien.

Restaurant Yamazato

Dé ultieme plek in Amsterdam om de smaak van Japan te proeven is toch wel Yamazato Restaurant in Hotel Okura Amsterdam. Chef Masanori Tomikawa en zijn team creëren de meest prachtige Japanse gerechten voor je terwijl je in een echt Japans sfeertje zit. Voor de lunch kun je kiezen uit een Yamazato bento box of sushi gozen.

Restaurant Coulisse

Restaurant Coulisse is sinds begin dit jaar geopend in de voormalige lobby van een oud-theater in Amsterdam Oost. Zodra je plaats neemt bij deze goed gesmoelde nieuwe zaak begint het culinaire festijn. Het ene na het andere verrassende gerecht verschijnt op tafel en je smaakpapillen gaan steeds meer op scherp want het wordt steeds spannender en spannender. Naast dineren bij Coulisse kun je hier ook lunchen. En als dat minstens zo goed is als in de avond dan is dit een lunch om te herhalen.

101 Gowrie

101 Gowrie is het restaurant van de uit Australië afkomstige Chef Alex Haupt. Haupt heeft Japanse roots en zijn kennis van de Japanse keuken combineert hij met al zijn keukenervaring door de jaren heen. Het resultaat: een prachtig innovatief Gaijin cuisine zoals alleen Alex kan koken.

Woensdag tot en met zaterdag is 101 Gowrie al open vanaf 12.00 uur.

4850

4850 is stijlvol en cool zonder hier ook maar moeite voor te hoeven doen. It comes naturally lijkt het wel. Daarnaast schenken ze hier grandioze koffie en wijnen. Dat alleen zijn al hele goede redenen om van deze prachtige all day zaak te houden. Nou hebben ze ook nog eens de talentvolle Túbo Logier als chef weten te strikken die de Franse keuken te gek weet te combineren met Aziatische smaken. Des te meer reden om dus hier aan te schuiven voor een te gek diner of geweldig diner. Geloof me, je zult er geen spijt van krijgen.

Mos Amsterdam

Sjonge jonge wat kan chef Egon van Hoof toch ongelofelijk goed koken. Tel daarbij op het onwaarschijnlijk mooie uitzicht over ’t IJ dat je hebt als je bij restaurant Mos Amsterdam gaat tafelen en je snapt wel waarom hier zeker eens een keer moet zijn voor de lunch (of het diner).

Lunchen bij Mos Amsterdam kan van dinsdag tot en met vrijdag.

Liever borrelen? Je kunt ook #vroegnaardekroeg gaan en zo volop genieten van je favo drankjes en op tijd weer je bed in duiken.

Ook interessant

Nederlandse horeca dicht om 22.00 uur | restaurants en bars moeten om tien uur ’s avonds dicht volgens de nieuwe coronamaatregelen | nieuwe coronamaatregelen: horeca moet eerder dicht | COVID-19 maatregelen: horeca dicht om 22.00 uur | horecazaken gaan open met de lunch als gevolg van de nieuwe coronamaatregelen | lunchen in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Toko Bersama Indonesische rijsttafel afhalen thuisbezorgd Amsterdam
Nieuwe Indonesische afhaal in Amsterdam Oost met verslavend lekkere rijsttafel en snacks

Aan Indonesische (afhaal)restaurants geen gebrek in Amsterdam, maar de kwaliteit wisselt nogal. Ik heb menig gortdroge rendang en knoerharde tempeh...

Sluiten