Deze restaurants in Amsterdam zijn open met Kerst 2019

Hoe vier jij Kerst 2019?

Thuis met de hele familie of juist met de hele gang tafelen bij een restaurant? Als het laatste het geval is, is het wellicht wel verstandig om even een tafeltje te reserveren. Want sommige zaken zitten al vol. Maarrrrr welke restaurants in Amsterdam zijn er open tijdens de feestdagen? Nou ik heb even wat onderzoek voor je gedaan en deze zaken zijn én fijn en ook nog eens (voor een deel) met Kerst open.

Dus scrollen, kiezen en reserveren maar!

Alex Haupt chef Amsterdam 101 Gowrie
Alex Haupt bakt zijn fenomenale signature brood

Kerst bij 101 Gowrie

Met Kerst wil je uiteraard iets bijzonders eten. Nou dan zit je bij restaurant 101 Gowrie in de Amsterdamse Pijp goed. Chef en eigenaar Alex Haupt is een ster in het creëren van de meest prachtige gerechten. Verwacht unieke combinaties en verrassende ingrediënten op je bord met een hang naar de Japanse keuken. De elegante zaak is de hele Kerst open en ze serveren een speciaal menu met zes gangen. Dit kun je uiteraard pairen met hun natuurlijke wijnen.

Meer info 101 Gowrie

Restaurant Edel by Dennis Huwaë Amsterdam West
Edel by Dennis

Kerst vieren bij Edel by Dennis

In het prachtige monumentale gebouw Het Sieraad zit sinds een paar weken restaurant Edel by Dennis. Hier eet je funky Aziatische streetfood gerechten maar dan wel van de hand van een topchef. En ik kan je vertellen, dat als je eenmaal deze gerechten hebt geproefd je steeds meer wilt. Wanneer je tijdens de feestdagen aanschuift bij Edel by Dennis word je getrakteerd op zes feestelijke gangen van chef Dennis Huwaë en zijn team.

Meer info over Edel by Dennis

Bar Alt

Jemig wat kan chef Thomas Kooijman koken. Chef Kooijman is altijd op zoek naar gerechten die nog nooit eerder zijn gekookt en tovert de meest verrassende gerechten op tafel. Bar Alt is tijdens Kerst alleen op Kerstavond geopend. Dus als je Kerst 2019 wilt aftrappen met de sublieme gerechten van chef Thomas Kooijman en fantastische bijpassende biertjes dan zit je hier goed. Beide Kerstdagen is Bar Alt gesloten, dus pak je kans op de 24e!

Meer info Bar Alt

Lars Amsterdam kerstmenu

Verscholen in de Houthaven in Amsterdam West vind je restaurant Lars. Hier snoep je van knappe bordjes met een waanzinnig uitzicht over het water en de Houthavens. Lars is geopend op 24 en 25 december. Je eet zes gangen en diverse amuses. Liever lunchen met Kerst? Dat kan ook. Kom je met de auto? Je kunt gemakkelijk (betaald) parkeren in de parkeergarage onder het restaurant.

Meer info Lars Amsterdam

restaurant Jacobsz interieur
Jacobsz

Jacobsz Amsterdam op Kerstavond

Een vorkje prikken bij Restaurant Jacobsz is altijd fijn. Wil je met Kerst genieten van de culinaire creaties van chef Rick Swinkels en zijn team en nippen van hun fijne wijnen? Jacobsz is op Kerstavond geopend.

Meer info Jacobsz

Chef's Table Dennis Huwae Daalder Amsterdam
Chef Dennis Huwaë in opperste concentratie

Daalder speciaal Kerstmenu

Voor de feestdagen pakt chef Dennis Huwaë extra uit en tja dat wil je gewoon meemaken. Restaurant Daalder is alleen op Kerstavond geopend en je eet een feestelijk zesgangenmenu.

Meer info restaurant Daalder

Wils Amsterdam Restaurant Joris Bijdendijk Olympisch Stadion
Wils met links chef Joris Bijdendijk

Kerstdiner restaurant Wils

Restaurant Wils is toch wel een van de meest spectaculaire restaurants van het moment. Bij het restaurant van chef Joris Bijdendijk, Friso van Amerongen en Erwin Oudijk koken voor je ogen alle gerechten op open vuur. Dit moet je een keer meegemaakt hebben. Tijdens Kerst 2019 kun je lunchen (vijf of zeven gangen) en dineren (zeven gangen) bij Wils.

Meer info Restaurant Wils

Wolf Atelier Kerst 2019

In het zwevende glazen restaurant van chef Michael Wolf kun je op Tweede Kerstdag terecht voor zes gangen. Terwijl je aan tafel zit bij Wolf Atelier heb je een prachtig uitzicht.

Meer info Wolf Atelier

Sjefietshe Amsterdam restaurant de Pijp
Sjefietshe

Sjefietshe

Sjefietshe werd door Gault&Millau uitgeroepen tot één van de meest populaire restaurants du moment. En gezien het feit dat het altijd gezellig is bij deze cevicheria op z’n Mokums en zowel het eten als de wijn subliem is snap ik deze benoeming wel. Op Kerstavond kun je terecht bij deze snoeitoffe plek in de Pijp. Beide Kerstdagen zijn ze gesloten.

Meer info over Sjefietshe

Kerstboom chocolade Waldorf Astoria Amsterdam
Knapste Kerstdessert van 2019 bij Goldfinch Brasserie

Festive @ Waldorf Astoria Amsterdam

Een paar weken terug mocht ik al bij Goldfinch in het Waldorf Astoria Amsterdam aanschuiven om de feestelijke gerechten voor Kerst van chef Sidney Schutte en Patisserie chef Vipin Charly te proeven. Tijdens Kerst 2019 zijn er bij het Waldorf bijzonder veel feestelijkheden. Bij Goldfinch Brasserie, Spectrum, Vault Bar en ook de spa.

Bekijk de festive brochure van Waldorf Astoria Amsterdam

Restaurant Bord'Eau Amsterdam
Diner with a view bij Bord’Eau

Bord’Eau tijdens Kerst 2019

De spannende gerechten van chef Bas van Kranen van restaurant Bord’Eau blijven je geheid bij. Want man man man wat kan deze chef koken. Tijdens de Kerstdagen kun je lunchen en dineren bij deze sterrenzaak.

Meer info over Bord’Eau

Conservatorium Hotel Kerstdiner
Beef Wellington bij Brasserie Conservatorium

Kerstmis bij het Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel maakt het wel heel erg feestelijk met Kerst 2019. Bij het Conservatorium Brasserie kun je brunchen en dineren met onder andere hun bekende Beef Wellington (ik heb hem geproefd en hij is goddelijk) en king crab. En bij Taiko staat je een waanzinnig Aziatisch getinte Kerstdiner van chef Schilo van Coevorden te wachten.

Bekijk de festive brochure van het Conservatorium Hotel

Restaurant JA Kerstmis

Restaurant JA is nog maar net geopend in de Amsterdamse Pijp, maar met de Kerst knallen ze door. Beide Kerstdagen kun je aanschuiven voor een vijfgangen Kerstdiner van chef Julius Busscher.

Meer info over Kerst bij Restaurant JA

Italiaans restaurant La Fiorita Amsterdam

La Fiorita Kerst 2019

La Fiorita, de tofste nieuwe Italiaan van afgelopen jaar, is Tweede Kerstdag geopend. Reserveer een chef’s table en geniet van de kookkunsten van chef Thor Lunstroo en zijn team.

Meer info over La Fiorita

Kerst bij De Vrouw met de Baard

Sjongejonge wat is De Vrouw met de Baard toch leuk. Bij deze knusse zaak eet je de meest smaakvolle gerechten met een Japanse, Indonesische of een andere Aziatische twist. Op Kerstavond en Tweede Kerstdag kun je hier neerploffen voor een soulful en funky Kerstdiner.

Meer info De Vrouw met de Baard

BAUT Spaarndammerstraat Amsterdam West
BAUT West op de Spaardammerstraat

BAUT Kerst 2019

Zoals je wellicht al hebt gelezen verhuist pop-up restaurant BAUT begin 2020 voor het laatst. Begin 2020 strijken ze neer in Amsterdam Zuid om daar permanent te blijven. Dus als je nog een dinertje wilt meepikken bij BAUT in West dan kan dat ook tijdens Kerst 2019. Je kunt zowel Kerstlunchen als Kerstdineren.

Meer over Kerst bij BAUT

Kerst bij Izakaya

Een Kerstdiner met een Japans tintje? Wat dacht je van coquilles met een yuzu-truffelsaus? Schuif deze Kerst aan bij Izakaya voor een feestelijk diner.

Meer info over Izakaya

Natuurlijk zijn er nog tig meer restaurants open tijdens de Kerstdagen, maar ik heb niet alle 2000+ restaurants in Amsterdam bekeken, maar wat mij betreft zouden bovenstaande restaurants een fantastisch goede keuze zijn om Kerst te vieren dit jaar. Maar mocht je nog een verdraaid goede tip hebben om uit te gaan in Amsterdam met Kerst. Stuur me dan jouw tip(s) en wie weet staat hij er straks tussen.

Tags: Kerst 2019 | uit eten met kerstmis | restaurants die open zijn met Kerst 2019 | waar te eten met Kerstmis? | Kerstdiner 2019 | Kerst vieren in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Kerstrecept gevulde kalkoen cranberry's kastanje
Recept Kerstkalkoen gevuld met cranberry’s en kastanjes

Het is blijkbaar Charles Dickens geweest die ons aan het idee hielp om gevulde kalkoen met Kerst op het menu...

Sluiten